Edukacija oblikovanja gline zagrebačkog Crvenog križa

12.03.2018.
Završio je osnovni tečaj manipulacije i oblikovanja gline za deset djelatnika Gradskog društva Crvenog križa Zagreb koji rade u Programu poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem.
 
Cilj je edukacije bio da se djelatnici upoznaju s osnovnim tehnikama kako bi ih mogli primjenjivati u neposrednom radu s korisnicima Programa.


 
Rad s glinom je neiscrpno vrelo mogućnosti za izražavanje, u kojem se izravnim oblikovanjem materijala, u sve tri dimenzije, neverbalno komunicira s nesvjesnim i potisnutim. Time se izražava doživljaj sebe, emocija i odnosa,  jer bez obzira na oblikovanu formu, ona uvijek nudi osobni doživljaj i osobno tumačenje.


 
Također, kao gotova forma ona otvara mogućnost da bude izložena i viđena pa time postaje medij upoznavanja i komunikacije s osobama iz okoline i širom zajednicom.
 
„Sada možemo novostečena  znanja i vještine prenijeti našim korisnicima koji se vesele novoj aktivnosti kojom mogu pokazati  kreativnost i maštovitost te razvijati finu motoriku radom s glinom“, istakli su iz Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.