DUBROVNIK: Više od 100 odgojiteljica na predstavljanju Odgoja za humanost od malih nogu

26.09.2018.
U dubrovačkom Centru za poslijediplomske studije, više od stotinu odgajateljica iz dječjih vrtića iz Dubrovnika, Župe dubrovačke, Konavala i Orebića, sudjelovalo je na predstavljanju programa „Odgoj za humanost od malih nogu“.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog Crvenog križa te Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik predstavljen je program koji omogućava djeci rane i predškolske dobi stjecanje odgoja za humaniji, zdraviji i sigurniji život. Program pokriva četiri područja: humane vrednote, prevenciju trgovanja ljudima, zaštitu zdravlja i pripremu za izvanredne situacije.

Ciljevi programa su, među ostalim, naučiti načela rada Crvenog križa, shvatiti važnost humanih osjećaja i djelovanja, prepoznati načine sudjelovanja u humanitarnim akcijama i volonterskim aktivnostima, navesti postupke koji prethode i vode u trgovanje ljudima, naučiti kako sigurno koristiti Internet…

Nakon predstavljanja programa, volonteri Crvenog križa Dubrovnik obišli su zainteresirane vrtiće i  s popularnim likovima Mišicom Milicom i Medom Juricom djeci dodatno približili ciljeve programa.Više o realizaciji programa Odgoj za humanost od malih nogu.