Društvo Crvenog križa Varaždinske županije dobitnik državne nagrade za humanitarni rad

10.12.2020.
Zajednica udruga Društvo Crvenog križa Varaždinske županije dobitnik je državne nagrade za humanitarni rad u 2020. godini u kategoriji godišnje nagrade za pravnu osobu, najvećeg priznanja koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna humanitarna postignuća.
Odluka je to Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad, a predlagatelj za ovo prestižno priznanje bila je Varaždinska županija.

Nebojša Buđanovac, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije, istaknuo je kako ga veseli da je njihov rad prepoznat i na nacionalnoj razini, a nagradu je posvetio svim volonterima.



„Veliko hvala na ovoj nagradi, čast nam je primiti ju. Ovo nam je vjetar u jedra i sretni smo što je naš trud prepoznat i što smo izabrani među puno humanih ljudi i organizacija. Posebno zahvaljujem Varaždinskoj županiji na fantastičnoj suradnji te što nas je predložila i sustavno podržava u svim našim projektima. Hvala Hrvatskom Crvenom križu i svim volonterima koji često riskiraju svoje zdravlje, nekad i život jer ne žele da drugi pate.

Naš je Tim za krizna stanja za sve žrtve obiteljskog nasilja te osobe sa suicidalnim namjerama ove godine imao 310 intervencija. Spremni smo svima pomoći savjetima i informacijama, dežurni smo telefonski 24 sata, a po potrebi izlazimo na teren na hitne intervencije“, pojasnio je Buđanovac samo dio njihovih aktivnosti u ovoj godini.

Izvor: emedjimurje.net.hr