Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije dobilo godišnju nagradu u području sustava civilne zaštite

01.03.2023.
Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije dobilo je godišnju nagradu u području sustava civilne zaštite Republike Hrvatske. Nagrada se dodjeljuje za postignute rezultate u zbrinjavanju raseljenih osoba iz Ukrajine te pružanje psihosocijalne podrške i humanitarne pomoći, u aktivnostima nakon poplava na području Gorskog kotara i Primorsko goranske županije, organizaciji edukacija i sudjelovanjima u vježbama te mnogobrojnim drugim aktivnostima. 

Na svečanosti obilježavanja Dana civilne zaštite nagradu je ravnateljici društva Vesni Čavar uručio ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite RH Damir Trut.



Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije može se pohvaliti brojnim aktivnostima koje provodi u svojoj zajednici, nerijetko u suradnji s ostalim operativnim snagama sustava civilne zaštite, ali i drugim tijelima i institucijama.

„Iznimno sam ponosna na sve volontere i djelatnike Društva Crvenoga križa Primorsko-goranske županije. Ponosna sam naš rad jer znam da se dajemo sto posto, imamo iznimno dobru suradnju sa svim dionicima ovoga posla i veseli me što je to prepoznato“, ističe ravnateljica Vesna Čavar.



Naglašava kako Društvo Crvenoga križa Primorsko-goranske županije provodi brojne edukacije po čemu je i prepoznato u širim krugovima: „Najčešće provodimo edukacije iz laičke prve pomoći. Primjerice, samo prošle godine takvu su edukaciju prošla 103 pripadnika Policijske uprave Primorsko-goranske županije i ove godine smo nastavili. Posebno nas veseli i što je jedan od naših polaznika, zahvaljujući stečenom znanju, spasio jedan ljudski život.“

Posebnu pozornost, navodi Čavar, stavljaju i na pomaganje raseljenim osobama iz Ukrajine: „Iznimno je važna psihosocijalna podrška, posebno u radu s djecom pa stoga organiziramo korisne radionice. Pomognemo gdje god možemo, nama se oni svi javljaju pa ih uz naše redovite aktivnosti, usmjeravamo kako bi se lakše snašli u uključivanju u zajednicu.“


 
Društvo Crvenoga križa Primorsko-goranske županije provodi i programe prevencije nasilja nad ženama i prevencije trgovanja ljudima, a njihov doprinos zajedničkom razvoju sustava civilne zaštite u Hrvatskoj nije prošao neopaženo.