Dragi volonteri sretan vam vaš dan!

05.12.2019.
Društva Hrvatskog Crvenog križa i ove će godine diljem Republike Hrvatske obilježiti 5. prosinca, Međunarodni dan volontera. Hrvatski Crveni križ okuplja više od 14 tisuća volontera koji svakodnevno pružaju pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Kako bi se ovoga prosinca atmosfera volontiranja proširila i dalje, Hrvatski Crveni križ osmislio je Kalendar dobrih djela s ciljem da se svi ujedine u činjenju dobrih djela te da se dodatno razvija kultura volontiranja u Hrvatskoj. Taj projekt pratit će i Viber naljepnice kao podsjetnik da svatko od nas može napraviti nešto lijepo za drugoga.

Usto, ove godine Hrvatski Crveni križ izdao je i slikovnicu pod nazivom (VOL)ontiranje pobjeđuje bol. Slikovnica je namijenjena djeci kako bi se već od najranije dobi upoznala s volontiranjem i nužnosti pomaganja drugima.

Hrvatski Crveni križ proveo je i istraživanje na uzorku od 712 volontera Crvenoga križa kako bi se otkrili njihovi motivi za volontiranjem. Rezultati su iznimno pozitivni i pokazuju da u sklopu Crvenoga križa djeluju ljudi koji istinski žele pomagati društvu u kojemu žive.

Rezultati istraživanja bit će predstavljeni danas, a tom prigodom bit će uručene i zahvalnice volonterima koji već dulje vrijeme nesebično pomažu drugima.

Svim volonterima Hrvatski Crveni križ želi sretan njihov dan!