Doprinos u provođenju humanitarnih ciljeva: Damjanu Miletiću dodijeljena posebna zahvalnica

29.03.2023.
Na sjednici Skupštine Hrvatskog Crvenog križa koja je održana 29. ožujka 2023, Damjanu Miletiću, zaposleniku Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, dodijeljena je posebna zahvalnica Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa za osobni doprinos provođenju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa i dosljedno poštivanje načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

U trenucima kada je fizički napadnut, Damjan Miletić svojim je ponašanjem pokazao dosljednost u provođenju temeljnih načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, kao i osnovne ciljeve Hrvatskog Crvenog križa, a koji se odnose, među ostalim, na pomaganje svim ljudima, poštujući prava i slobode svake osobe, neovisno o rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili bilo kojem drugom razlikovnom kriteriju.

O gospodinu Miletiću riječi hvale ima i njegov poslodavac, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka: „Izuzetno nam je drago da je poslije niza odgovornih funkcija postao član naše velike humane i humanitarne obitelji. S njime smo svi postali bolji, marljiviji, produktivniji iako su nas zadesili mnogi nemili događaji, kao što su bili korona, potresi, poplave, rastao je broj potrebitih i nezbrinutih, migranata, a na kraju i ratna situacija u Ukrajini pridonijela je da se naša organizacija nađe u centru zbivanja po pitanju pružanja pomoći svima njima u svim oblicima. Imati pri tome osobu na koju se bezrezervno možemo osloniti i potpuno vjerovati da će se svi redovni, a k tome još i dodatni poslovi na vrijeme i točno obaviti, sigurno je izuzetna sreća.



Damjan Miletić je osoba od povjerenja, osoba koja zna što treba učiniti, koja se zalaže za boljitak cijele naše organizacije i koja zna tome prilagoditi svoju kreativnost. Zahvaljujući njemu i njegovim znalačkim prijedlozima najprije se poboljšala prehrana za sve naše korisnike, pri čemu je edukacija osoblja odigrala osobitu ulogu jer nije to bila samo njegova teorija, nego je kroz edukaciju teoriju primijenio u praksi. Tako smo svi bili na dobitku, mi kao organizacija i naše osoblje, a osobito naši korisnici. Gotovo je nevjerojatno koliko je promjena unio u rad u nepune tri godine koliko je s nama. Promjene na bolje se i sada događaju gotovo svakodnevno jer je njegova kreativnost neiscrpna.

Damjan Miletić je od ranije poznat kao autor brojnih projekata, objavio je 4 knjige iz gastronomije, a sada u našoj sredini svaki zadatak obavlja korektno i pravovremeno. Svako toliko pokrene neki novi projekt koji podiže svijest humanosti kod naših mještana pa i šire.“
 
Pojedinci poput Damjana Miletića, bilo da su profesionalci ili volonteri čine okosnicu rada i srce Hrvatskog Crvenog križa i bez takvih pojedinaca Crveni križ ne bi bio najveća svjetska humanitarna organizacija.

Isječak iz video članka može se pogledati na OVOJ POVEZNICI.