Sačuvajmo starije i nemoćne osobe u pandemiji koronavirusa

10.11.2020.
Građani koji žele podržati program „Čuvajmo ih“ i tako pomoći u nabavci zaštitnih maski i dezinficijensa za starije osobe koje žive u siromaštvu, mogu to učiniti donacijom putem 2D koda.

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je program „Čuvajmo ih“ kojim će za 23.000 starijih osoba slabijeg imovinskog stanja, osigurati zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva, a sve s ciljem smanjenja rizika zaraze koronavirusom.
 
Osobe starije životne dobi, a naročito one slabijeg imovinskog statusa, tijekom prirodnih katastrofa i kriza posebno su ranjiva skupina.  
 
To se pokazalo i u situaciji pandemije koronavirusa.
 
Zbog zaštite zdravlja, starije su osobe prisiljene na čitav niz promjena vezanih uz svakodnevni života - više vremena provode u svojim domovima, ograničen im je kontakt s mlađim članovima obitelji i prijateljima.
 
Problemi kao što su niske mirovine, nedostupni domovi i socijalne usluge, bili su prisutni i prije epidemije, no širenjem koronavirusa su pogoršani.




 
Cilj projekta „Čuvajmo ih“ je smanjenje rizika od zaraze starijih osoba iz socijalno ugroženih kućanstava.
 
Kako bismo svima koji žele podržati daljnju provedbu programa to učinili jednostavnijim, donacije se mogu uplatiti skeniranjem priloženog 2D koda.

Program možete podržati i uplatom na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa HR6923400091511555516 (poziv na broj 625).