Donacija higijenskih proizvoda za socijalne samoposluge Hrvatskog Crvenog križa

19.05.2021.
Socijalne samoposluge djeluju u sklopu 19 gradskih društava Hrvatskog Crvenog križa te omogućuju humanitarnu pomoć za gotovo 10 tisuća ljudi.

Opskrbljenost socijalnih samoposluga uvelike ovisi o količini prikupljenih donacija na čemu svakodnevno rade djelatnici i volonteri Crvenog križa, a nerijetko nedostaju upravo proizvodi za osobnu higijenu i higijenu prostora, koji su uz krov nad glavom i hranu, dio osnovnih ljudskih potreba.



Stoga, posebno zahvaljujemo donatorima dm-drogerie markt d.o.o. i Unilever Hrvatska d.o.o. koji su u proteklom razdoblju donirali vrijedne donacije higijenskih proizvoda za korisnike socijalnih samoposluga.

Dm-drogerie markt je krajem prošle godine treću godinu zaredom obilježio Giving Friday. Tako je dm, na dan kada je većina trgovaca nudila popuste i akcije, kupcima pružio priliku da podrže dm-ovu donaciju potrebitim građanima, donirajući 5 posto ukupnog dnevnog prometa ostvarenog u prodavaonicama dm-a i dm online shopu.



Više od 75.820 kupaca obilježilo je Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, čime su svoju kupnju pretvorili u dobro djelo i osigurali donaciju higijenskih i ostalih potrepština za socijalne samoposluge Hrvatskog Crvenog križa. Tijekom travnja je prema 17 socijalnih samoposluga Hrvatskog Crvenog križa distribuirano ukupno 3.248 muških higijenskih paketa, 3.248 ženskih higijenskih paketa, 1.500 dječjih higijenskih paketa te 1.134 paketa pelena za djecu.

Kako bi podržali otvaranje nove socijalne samoposluge, koja djeluje u sklopu Gradskog društva Hrvatskog Crvenog križa Ivanić-Grad, u suradnji s donatorom Unilever Hrvatska d.o.o; distribuirali smo ukupno 3.162 komada higijenskih proizvoda (paste za zube, omekšivači za rublje, šamponi i balzami za kosu, gelovi za tuširanje, deodoranti, sapuni, micelarne vodice) namjijenjenih za podjelu korisnicima socijalne samoposluge u Ivanić-Gradu.