Dodjela priznanja volonterima Hrvatskog Crvenog križa

13.05.2023.
Dana 13. svibnja 2023. godine u Zagrebu su na svečanosti uručena godišnja priznanja volonterima Hrvatskog Crvenog križa. Kako bismo prepoznali i nagradili izvanredne napore volontera priznanja se dodjeljuju u kategorijama „Volonter/ka godine“ i „Volonterski tim godine“, a ove je godine dodijeljeno i posebno volontersko priznanje.

Dobitnici ovogodišnjih priznanja su:
  • Antonio Vukovac iz Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci – u kategoriji „Volonter godine“
  • Tim podrške raseljenim osobama iz Ukrajine iz Gradskog društva Crvenog križa Osijek – u kategoriji „Volonterski tim godine“
  • Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije za 20 godina provedbe Ljetne škole mladih - dobitnici Posebnog volonterskog priznanja
 
Dobitnicima su nagrade uručili predsjednik Hrvatskog Crvenog križa prim. dr. Josip Jelić i zamjenica izvršnog predsjednika Marina Pinjagić Telak.

Dobitnik ovogodišnjeg priznanja za volontera godine je Antonio Vukovac iz Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. Antonio je prošle godine ostvario ukupno 285 volonterskih sati. Tijekom 2022. godine Antonio je provodio aktivnosti zaštite zdravlja, aktivnosti humanitarno-socijalnog programa, realističnog prikaza ozljeda, dobrovoljnog davanja krvi te program „Odgoja za humanost od malih nogu“. Prošla je godina bila od posebnog značaja za Antonija jer je izabran za predsjednika mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.



Priznanje za volonterski tim godine otišlo je u ruke Timu podrške raseljenim osobama iz Ukrajine Gradskog društva Crvenog križa Osijek. Nagrađeni volonterski tim u 2022. godini ukupno je ostvario 2.453 volonterska sata. Bili su uključeni u aktivnosti prihvata, zbrinjavanja i pružanja pomoći i podrške raseljenim osobama iz Ukrajine koje su pristigle na područje Republike Hrvatske. Uime tima priznanje je preuzela članica tima Azra Staščik.



Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije dobitnik je „Posebnog volonterskog priznanja“ za 20 godina provedbe Ljetne škole mladih. 20 godina u kontinuitetu, čak i u uvjetima pandemije bolesti COVID-19 sukladno svim mjerama i preporukama, kroz ovaj program osposobljavanja obučeno je više od 2.200 mladih Crvenog križa koji su uz stečena znanja i vještine preuzeli provedbu volonterskih programa u svojim lokalnim zajednicama. Priznanje je preuzeo ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije Goran Latković.


 
Svaki od nagrađenih volontera je pokazao nepokolebljivu predanost vrijednostima Hrvatskog Crvenog križa i premašio očekivanja u svojoj službi onima u potrebi. Današnja svečanost je dokaz da njihovi napori nisu ostali nezapaženi. Čestitamo i zahvaljujemo svim volonterima na nepokolebljivoj predanosti. Vaša nesebičnost i predanost nadahnjuju nas sve i ponosni smo što vas imamo za članove naše zajednice. Vi ste dokaz da sve što radimo, radimo od srca!