Dodijeljene državne nagrade za volontiranje

14.12.2019.
U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijeljena je Državna nagrada za volontiranje u 2019. godini  te održana svečana sjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva.
 
Državna nagrada za volontiranje najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje i doprinos promicanju volonterstva.
 
 „Ove godine zaprimljen je najveći broj izvješća. Gotovo 1500 organizatora koji su uložili svoje vrijeme i resurse u planiranje i koordinaciju volonterskih aktivnosti izvijestilo nas je o organizaciji volonterskih aktivnosti za više od 62 000 volontera koji su pak nesebično izdvojili više od 3 200 000 sati da bi zajednicu u kojoj žive učinili boljim mjestom“, istaknula je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković.

Hrvatski Crveni križ – Nacionalno društvo nominiralo je  Gradsko društvo Crvenog križa Osijek (GDCK Osijek) za Državnu nagradu za volontiranje u kategoriji: organizator volontiranja.
 
Nacionalni odbor za razvoj volonterstva prepoznao je GDCK Osijek kao jednog od ozbiljnijih kandidata za Državnu nagradu i iako je izabran u uži izbor, ovaj put nisu odnijeli pobjedu.


 
Pobjedu u kategoriji organizatora volontiranja odnijela je Udruga za promicanje potreba djece, mladih i odraslih osoba s posebnim potrebama „Smiješak za sve“ iz Zagreba.
 
Državnu nagradu za volontiranje u kategoriji volontera/volonterke dobila je gospođa Mirna Grgić iz Osijeka, u kategoriji koordinatora/koordinatorice gospođa Natalija Kožić Lukačević iz Suhopolja te u kategoriji organizatora volontiranja koji razvija inovativnu praksu u volontiranju Savez izviđača Hrvatske iz Zagreba.

Na svečanoj dodjeli sudjelovali su ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek Denis Ćosić i Ivana Zadražil Vorberger, predstavnica Hrvatskog Crvenog križa u Nacionalnom odboru za razvoj volonterstva.