Dobrotvorni bal Crvenoga križa za osobe s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima

04.12.2017.
Donatorski bal Crvenoga križa u subotu navečer okupio je brojne goste u zagrebačkom hotelu Westin. Bal je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb uz podršku gradonačelnika Milana Bandića, a prikupljala su sredstva za kupnju kombi vozila koje će biti namijenjeno prijevozu osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima. Riječ je o osobama koje su korisnici socijalnih usluga i psihosocijalne pomoći u zagrebačkom Crvenom križu. Za njih je u sklopu humanitarne noći prikupljeno više od 400 tisuća kuna.

Uzvanici, među kojima su bila i brojna poznata lica, uživala su u nastupu Zagrebačke filharmonije i poznatih domaćih glazbenika, kao i u izvedbi profesionalnih plesača. Odmah na početku večeri okupljene goste pozdravili su predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Zagreb dr. Vlado Jukić i predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip jelić.

U ime organizatora, svim gostima na donacijama se zahvalio Petar Penava, ravnatelj zagrebačkog Crvenog križa, a Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa najavio je održavanje bala i sljedeće godine.

Donatorski bal Crvenog križa tradicionalno se održavao sve do 1990. godine, kada je ta tradicija prekinuta zbog rata. Ove godine povijest je ponovno oživljena i plan je bal ponovno učiniti tradicionalnim društveno-kulturnim događajem.