Djeci na Banovini podijeljeni božićni darovi

11.12.2022.
I dvije godine nakon potresa, potrebe stradalih ljudi na području Sisačko-moslavačke županije velike su. Hrvatski Crveni križ sa svojim društvima kontinuirano pruža podršku stanovništvu na tome području – dijeli se humanitarna pomoć, provode se aktivnosti psihosocijalne podrške, kao i asanacija bunara.



Kako bi im uljepšao ovo predblagdansko vrijeme, Hrvatski Crveni križ i ove je godine pripremio božićne darove za najmlađe. Darovi su osigurani uz pomoć sredstava tvrtke Visa i Hrvatskog Crvenog križa. Djed Mraz djecu je najprije razveselio u Petrinji u Kontejnerskom naselju. U Centru za međugeneracijsku podršku za koji je sredstva osigurala trvtka Visa, organizirano je i prigodno druženje djece i odraslih. Poklone je dobilo 1024 djece s petrinjskog područja.



Božićni darovi osigurani su i za 910 djece u Sisku, 163 mališana u Glini te 65 u Hrvatskoj Kostajnici.



Uz prigodne božićne darove, volonteri i djelatnici Crvenoga križa kontinuirano pružaju pomoć stanovništvu na Banovini.



Dosad je Hrvatski Crveni križ stanovništvu stradalom u potresu po­dijelio 1408 tona hrane, 814.737 litara vode, više od 1.555 tona hrane, gotovo 878 tisuća litara vode, više od 386 tona higijene, 215 tona odjeće, 9.827 paketa dječje hrane i opreme te gotovo 800 madraca i kreveta. Redovito se provodi i asanacija bunara, a dosad je očišćeno 1380 bunara.