Diljem Hrvatske provode se Tečajevi za osposobljavanje spasioca

23.05.2023.
Započeli su Tečajevi za osposobljavanje spasioca, a provode se u svibnju i lipnju diljem Hrvatske. Svi oni koji se žele prijaviti, detalje o rasporedu, kao i kriterijima za pristup tečaju, mogu pronaći OVDJE.
 
Hrvatski Crveni križ već 20 godina, na temelju svojih javnih ovlasti, jedini u Republici Hrvatskoj provodi tečajeve za osposobljavanje spasioca.
 
Spasioci su iznimno važna karika u sigurnosnom aspektu hrvatskog turizma, ali je njihova uloga ključna i u spašavanju života hrvatskih građana, posebno uzimajući u obzir podatak da godišnje u Hrvatskoj od utapanja umre prosječno 90 ljudi.
 
Osposobljavanje spasilaca i njihovo zapošljavanje na kupalištima diljem Hrvatske snažno utječe  na prevenciju utapanja, a time se podiže i razina sigurnosti građana i turista na vodenim površinama.
 
Trenutno u cijelome svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, vlada velika potražnja za spasiocima na tržištu rada, što spasiocima omogućava brzo i sigurno zapošljavanje.
 
Na tečaju za osposobljavanje spasilaca stječu se znanja, vještine i kompetencije koje su  korisne tijekom cijeloga života jer spašavaju ljudske živote!