Delegacija Slovenskog Crvenog križa posjetila HCK

24.02.2020.
Predsjednica Slovenskog Crvenog križa Vesna Mikuž i glavna tajnica Cvetka Tomin, došle su u službeni posjet Hrvatskom Crvenom križu te su se susrele s predsjednikom Hrvatskog Crvenog križa prim. Josipom Jelićem, dr. med. i izvršnim predsjednikom Robertom Marktom.

Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa prim. Josip Jelić, dr. med. poželio im je dobrodošlicu i zaželio uspješnu suradnju obaju društava. Tema sastanka bila je međusobna suradnja u sklopu mreže nacionalnih društava iz područja jugoistočne Europe „Susjedi pomažu prvi“.



Tom prilikom su predsjednica i glavna tajnica Slovenskog Crvenog križa obišle Edukacijski centar Hrvatskog Crvenog križa gdje su se upoznale s idejom edukacije učenika osnovnih i srednjih škola koji tijekom obilaska uče o povijesti pokreta Crvenog križa te djelatnostima i programima Hrvatskog Crvenog križa.

Tijekom dvodnevnog posjeta Zagrebu, Predsjednica i Glavna tajnica također su prisustvovale godišnjem sastanku ravnatelja Hrvatskog Crvenog križa te su posjetile Nacionalni logistički centar Hrvatskog Crvenog križa kako bi se upoznale s aktivnostima i kapacitetima našeg nacionalnog društva.