Delegacija Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Gradskom društvu Crvenoga križa Zagreb

11.11.2017.
Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb posjetile su predstavnice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku - državna tajnica Margareta Mađerić, pomoćnica ministrice Nada Zrinušić, načelnica Sektora za razvoj socijalnih usluga i koordinaciju pružatelja usluga Ivančica Mamek Jagić i načelnica Sektora za međunarodnu suradnju Anica Ježić.

Ravnatelj zagrebačkog Crvenog križa Petar Penava i njegovi suradnici  s predstavnicama Ministarstva razgovarali su o suradnji Gradskog društva Crvenog križa Zagreb i Ministarstva u provedbi brojnih programa, projekata i socijalnih usluga te o izazovima s kojima se Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb susreće u njihovoj provedbi. Također se razgovaralo o potrebi suradnje i umrežavanja svih dionika koji sudjeluju u procesu pružanja pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Tijekom boravka predstavnice Ministarstva posjetile su radionicu za poludnevni boravak i psihosocijalnu podršku za osobe s intelektualnim oštećenjem u Ilici 223, gdje su ih korisnici dočekali s veseljem. U ugodnom druženju korisnici su predstavnice Ministarstva upoznali sa svojim radovima i mnogobrojnim aktivnostima u kojima sudjeluju.