Dan volontera u Glini: Podijeljene zahvalnice volonterima s područja Sisačko-Moslavačke županije

05.12.2021.
U Glini je danas održana središnja proslava obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Na Trgu bana Josipa Jelačića okupilo se nekoliko stotina volontera Crvenoga križa s područja Sisačko-Moslavačke županije koji proteklih godinu dana pomažu stanovništvu stradalom u potresu iako su i sami stradali.



Uz volontere, na predblagdansko druženje došli su i građani Gline koji su imali prilike uživati u kuhanom čaju, grickalicama, božićnoj glazbi i drugim sadržajima.



„Vi ste oni koji su u proteklih godinu dana ponijeli najveći teret na sebi te je zahvaljujući vama pomoć stizala, a i dalje stiže, do onih koji su ostali bez domova, svojih najmilijih i svega onoga što im je činilo životnu svakodnevicu. Vi ste snaga ovoga društva i od srca vam hvala na svemu što činite“, poručio je volonterima izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.



Na programu obilježavanja uručeno je i 300 zahvalnica volonterima koji su se u ovoj godini najviše iskazali, a dolaze iz gradskih društava Crvenoga križa Sisak, Glina, Hrvatska Kostajnica i Petrinja.



Svoja volonterska iskustva s okupljenima su podijelili volonterke Emma Cigler iz Siska i Marijana Sigur iz Hrvatske Kostajnice te Elmor Baraković iz Gline. Svi oni poručili su kako volontiranje obogaćuje i njihov život te kako je lijepo pomagati drugima.



Za dobru atmosferu pobrinuli su se zborovi osnovne i srednje glinske škole, kao i violinistica Petra Karin.

Besplatne zagrljaje i mogućnost za fotografiranje okupljenima su dijelile maskote Hrvatskoga Crvenog križa kojima su se najviše obradovali najmlađi.



Za vrijeme krize izazvane potresom na području Sisačko-Moslavačke županije djelovalo je više od 5.000 volontera koji su od prvoga dana pomagali na terenu.



Hrvatski Crveni križ u svojim redovima broji 14.000 volontera koji svoju dobrotu šire diljem Hrvatske.