Dan crvenih haljina obilježen i u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini

02.02.2024.
U Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini Hrvatski Crveni križ održao je edukativnu radionicu kako bi se obilježio „Dan crvenih haljina“. Cilj radionice bio je upoznati korisnice Prihvatilišta o načinima prevencije i prepoznavanju simptoma moždanog udara budući da su znakovi kod žena manje prepoznatljivi nego kod muškaraca, zbog čega i reakcija za liječenjem kasni te je veća smrtnost uslijed udara. Poseban naglasak bio je na zdravlju srca i krvnih žila, jer je većinu tih bolesti moguće spriječiti zdravim životnim navikama.



Korisnice su upoznate i sa simbolom kampanje, crvenom haljinom, kao univerzalnom slikom žene i crvenom kao bojom zdravlja, života i živosti, ali isto tako i upozorenja. Ovim povodom svim korisnicama je mjeren krvni tlak.



Hrvatski Crveni križ u prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Pružanje psihosocijalne podrške i usluga tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije i Državnog proračuna Republike Hrvatske.