Da sam ja kontesa Dora

06.03.2023.
U subotu 4. ožujka u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog održala se predstava 'Da sam ja kontesa Dora' čiju je produkciju podržao Hrvatski Crveni križ, a koja govori o njezinom stvaralaštvu.

U prepunoj dvorani, više od 300 gledatelja imalo je priliku uživati u predstavi koja prikazuje kako violinistica Marta ulazi u dvorac obitelji Pejačević u Našicama i tamo susreće djevojčicu Doru te potom njih dvije publiku zajedno odvode u njezin čarobni svijet glazbe.
Redateljica, Petra Radin, crpila je inspiraciju za stvaranje predstave upravo u našem zajedničkom posjetu Našicama, dvorcu obitelji Pejačević i grobu Dore Pejačević.

Po završetku predstave, djeca su imala priliku sudjelovati na likovnoj radionici tijekom koje su i slušali  Dorine skladbe. Po završetku radionice crteži djece su izloženi u predvorju Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.
Maskote Crvenog križa su uveseljavale djecu prilikom dolaska na predstavu, a druženje je potrajalo i tijekom trajanja radionice.

Hrvatski Crveni križ je i ovaj put, na jedan djeci prilagođen način, našao put da ukaže na istinske ljudske vrijednosti te zajedno sa vrhunskim glazbenicima i umjetnicima priča priču o jednoj od istaknutih volonterki Crvenog križa – Dori Pejačević.
 
„DA SAM JA KONTESA DORA“
Scenarij i režija: PETRA RADIN
Aranžmani: FILIP FAK
Pokret i koreografija: BRANKO BANKOVIĆ
Scenografija: BRANKO LEPEN
Kostimi: SARA LOVRIĆ CAPARIN
Video: MARTIN ŠATOVIĆ
U izvedbi: MARTA BRATKOVIĆ I KOMORNI ORKESTAR ZAGREBAČKE FILHARMONIJE