Croatia Rally za bolnicu Sisak: Uručena donacija Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" Sisak

11.06.2021.

Predstavnici Hrvatskog Crvenog križa i Organizacijskog odbora Croatia Rallyja uručili su Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" Sisak novčanu donaciju u iznosu od 48.790,88 HRK, prikupljenu tijekom humanitarne akcije "Croatia Rally za bolnicu Sisak", koja je organizirana u razdoblju od 22.3. do 30.4.2021. godine. Cilj humanitarne akcije bilo je prikupljanje financijskih sredstava koja će se koristiti za obnovu objekata Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" Sisak, oštećenih u potresima 28. i 29. prosinca 2020. godine kao i naknadnim potresima.

Dana 29. prosinca 2020. godine područje Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji pogodio je jak potres od 6,2 stupnja po Richteru uslijed kojeg je nastala velika šteta na objektima sisačke bolnice. Hrvatski Crveni križ, u suradnji s organizacijskim odborom Croatia Rallya i WRC-a (Svjetskog prvenstva u rallyu) proveo je prikupljanje humanitarne pomoći u vidu financijskih sredstava kako bi se u što većoj mjeri pomoglo u sanaciji oštećenih objekata kako bi se omogućilo pružanje zdravstvene zaštite stanovništvu na području koje pokriva Opća bolnica Sisak.

Donaciju su uručili Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa i Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.