Četvrta velika maketa svečano predana udruzi Majčino selo iz Međugorja

14.02.2019.
Nakon tri velike makete koje su nastale u okviru projekta „Unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici“ i koje su predane Francuskom veleposlanstvu, Gradu Vukovaru i gradonačelniku Grada Zagreba, 14. veljače, četvrta velika maketa crkve Sv. Jakova iz Međugorja, uručena je udruzi Majčino selo.
 
Maketu su tijekom 2018. godine izrađivali maketari Mladen Ančić i Veno Leko.
 
Svečanosti primopredaje makete nazočili su: izaslanica i zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić sa suradnicima, fra Svetozar Kraljević iz Hercegovačke franjevačke Provincije uznesenja Blažene djevice Marije, fra Vilček Novački voditelj volontera u pučkoj kuhinji Caritasa župe Sv. Antuna Padovanskog, mnogobrojni korisnici Projekta i ostali gosti, a svečanu primopredaju svojim nastupom uveličali su zbor umirovljenika GDCK Zagreb i pjesnikinja Katarina Hercigonja prigodnim programom.
 
Simboličnim zvonom sa zvonika crkve, doc. dr. sc. Olivera Majić, oglasila je primopredaju makete i naglasila je da važnost makete nije samo materijalna nego ima i puno veću dimenziju, a između ostaloga predstavlja i međugeneracijsku solidarnost starijih osoba prema djeci i mladima iz udruge koji će putem makete primiti poruku prijateljstva i nade koja im se šalje iz Zagreba.
 
Fra Svetozar Kraljević koji je primio maketu zahvalio se zamjenici gradonačelnika i Crvenom križu Zagreb te istaknuo da je Franjevačkoj provinciji koja uz dobročinitelje iz cijelog svijeta skrbi za udrugu Majčino selo izuzetno važno da se poruke mira i ljubavi prenose njihovim štićenicima.
 
Također, zahvalio je Crvenom križu Zagreb na donaciji higijenskih proizvoda za potrebe djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi o kojima udruga skrbi.
 
Nakon službenog dijela primopredaje, nastavljeno je veselo druženje i obilježavanje dana Sv. Valentina uz glazbu i ples.