Brojke govore sve: Iznimni rezultati Hrvatskog Crvenog križa

06.06.2019.
Hrvatski Crveni križ i u 2018., godini u kojoj je obilježio 140 godina postojanja, ostvario je iznimne rezultate provodeći svoje programe i aktivnosti diljem Hrvatske. U sklopu programa humanitarne pomoći, podijeljeno je više od 530 tisuća obroka za 1058 korisnika. Više od 80 tisuća socijalno ugroženih osoba primilo je humanitarnu pomoć, a u 15 socijalnih samoposluga Crvenoga križa osigurana je hrana i higijena za 2.162 obitelji te za više od 2000 samačkih domaćinstava.

Aktivni su bili i spasioci Hrvatskog Crvenog križa koji su spasili 21 ljudski život! Nastavljen je i ekološki projekt „Crveni križ u plavom okviru“ u sklopu kojega je tijekom prošle godine uklonjeno više od 30 tona otpada iz priobalja i podmorja.

U povodu 140. obljetnice HCK održana je i velika humanitarna akcija „Uz nas niste sami – Za dostojanstven život“ koja je bila namijenjena za 140 starijih i nemoćnih osoba koje žive u siromaštvu. Akcijom je prikupljeno više od 928 tisuća kuna, a sredstva su utrošena za poboljšanje uvjeta života, obnovu domova i kupnju štednjaka i drva za ogrjev.

Hrvatski Crveni križ zajedno sa svojim 131 društvom pridonio je i u odgovoru na svaku kriznu situaciju koja se dogodila pa se tako još jednom pokazala snaga HCK. A snaga se očituje i u mnogobrojnom članstvu. HCK, naime, broji gotovo 210 tisuća članova, 19.600 mladih i 14.400 volontera.

Sve to jamstvo je da će i ove godine najveća humanitarna organizacija u zemlji svojim programima i aktivnostima pružiti ruku pomoći svima onima koji je trebaju.