Bolji uvjeti za mlade: Novljanski paket za bebe predstavljen u Đakovu

24.05.2019.
U Đakovu je održana konferencija „Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema“ u organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Đakova. 

Riječ je o prvoj u nizu planiranih konferencija kojima je, među ostalim, želja promovirati rad gradova i općina na provođenju demografskih mjera i predstaviti primjere dobre prakse gradova Đakovo, Novska, Belišće i općina Strizivojna i Vladislavci.

Gradonačelnik Grada Novske, Marin Piletić, na ovoj konferenciji predstavio je niz mjera Grada Novske pod zajedničkim nazivom „Novska na 1. mjestu“ koje obuhvaćaju stvaranje novih radnih mjesta i boljih uvjeta za život mladih obitelji s ciljem ostanka u gradu Novska.

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Novska, Zoran Prpić i Melita Mihalić predstavljajući „Novljanski paket za bebe“ u okviru demografske mjere „Kolica za novljanskog klinca“.

„Novljanski paket za bebe“ jedinstven je u Republici Hrvatskoj, a izrađen je po uzoru na finski model paketa za novorođene bebe.

Vrijednost jednog paketa je 1.500 kuna, a sredstva su osigurana u Proračunu grada Novske. Gradsko društvo Crvenog križa Novska realizator je ovog Projekta, a u paketu se nalazi 32 odjevna predmeta i higijenska artikla, odnosno većina potrebnih stvari u prvim mjesecima života djeteta, i to dekice, body, pidžama, pokrivač, majice, benkice, kombinezoni, rukavice, krpene cipelice, četkica s češljićem, toplomjer, kupke za kupanje, kreme, pelene, vlažne maramice, tješilica i brojni drugi artikli.

Cilj ove konferencije bio je okupljanje predstavnika JLS(R)S s područja Slavonije, stručnjaka iz područja demografije i predstavnika Ministarstva i tijela državne uprave, a Gradsko društvo Crvenog križa Novska, uz potporu Grada Novske, dalo je svoj doprinos u ovoj prvoj konferenciji sudjelujući u stvaranju pozitivnog okruženja i poticanju demografske revitalizacije Republike Hrvatske.