Bakljada u Solferinu okupila više od 10.000 volontera

24.06.2019.
I ove godine održana je tradicionalna Bakljada u Solferinu kojom predstavnici Crvenog križa i Crvenog polumjeseca iz cijeloga svijeta obilježavaju začetak ideje Pokreta.
 
Tradicionalna Bakljada u Solferinu, u organizaciji Talijanskog Crvenog križa, ove je godine okupila više od 10.000 volontera i zaposlenika iz 130 nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

U mimohodu dugom 17 kilometara sudjelovali su i predstavnici Hrvatskog Crvenog križa, njih više od stotinu i pedeset.U povodu 100. godišnjice Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u Solferinu i 160. godine od bitke na Solferinu, u mjestu začetka ideje Pokreta, održan je i 4. Međunarodni sastanak mladih Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Trajao je od 17. do 23. lipnja, a okupio je predstavnike mladih iz 130 nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Tijekom petodnevnog okupljanja mladi su sudjelovali na radionicama na različite teme (IFRC S2030 – strategija Pokreta, klimatske promjene, YABC, važnosti edukacije, IFRC Y.E.S. SA…).  

Mladi Hrvatskog Crvenog križa imali su priliku biti voditelji radionice mladi i IFRC S2030 i IFRC Y.E.S. SA na kojima je u više rotacija sudjelovalo oko 200 sudionika.