Austrijski veleposlanik u RH i hrvatski veleposlanik u Austriji posjetili potresom pogođena područja

08.01.2021.
Nj.E. Josef Marcus Wuketich, austrijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj i NJ. E. Danijel Glunčić, hrvatski veleposlanik u Republici Austriji, posjetili su potresima pogođena područja: Sisak, Hrvatska Kostajnica, Petrinja i Glina.

Veleposlanici su bili u pratnji predsjednika Hrvatskog Crvenog križa dr. Josipa Jelića, izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Roberta Markta i Ane Markulin, voditeljice Odjela za međunarodne poslove.



U pogođenom području susreli su se s ravnateljem i ravnateljicama gradskih društva Crvenog križa iz Siska, Hrvatske Kostajnice, Petrinje i Gline, imali su priliku posjetiti gradsko društvo CK u Hrvatskoj Kostajnici, Operativni centar HCK i skladište u Petrinji, Javno vatrogasno društvo i prihvatni centar „Brezovica“ u Sisku i prihvatni centar u drvnom centru Glina. Veleposlanici su se upoznali sa situacijom na pogođenom području, razinom štete i potrebama na pogođenom području. U prihvatnom centru u Glini dali su intervjue za Hrvatsku radioteleviziju.

Austrijsko veleposlanstvo u Zagrebu koordinira pomoć iz Austrije za područje pogođeno potresom a razgovaralo se i o zajedničkoj koordinaciji dvaju veleposlanstva vezano za buduće akcije i dugoročne projekte obnove pogođenog područja.