Antwerpen: Hrvatskom Crvenom križu priznanje i medalja za uspješan rad

23.05.2022.
U belgijskom  Antwerpenu održan je godišnji sastanak povjerenstava Međunarodne federacije spašavanja života na vodi Europe (ILSE).
 
Na godišnjem sastanku su sudjelovali predstavnici 30 članica ILSE. Članovi su sudjelovali u radu  povjerenstava za prevencija utapanja; povjerenstvu za sport;  povjerenstvu za upravljanje i administraciju; povjerenstvu za spašavanje na vodi i povjerenstvo za krizne operacije na vodi.


 
Predstavnica Hrvatskog Crvenog križa sudjelovala je u radu povjerenstva za prevenciju utapanja na kojem su glavne teme bile istraživanja i baze podataka o utapanju, problematika  utapanje djece, uključivanja u škole plivanja i  vještine preživljavanja u vodi, zagovaranje o važnostima sigurnosti na vodi, te prevencija utapanja migranata i izbjeglica. Ujedno, utvrđene su smjernice obilježavanja Svjetskog dana prevencije utapanja koji se obilježava 25. srpanja u cijelom svijetu.


 
Na sastanku su podijeljena priznanja za predan rad s ciljem spašavanja života u vodenom okolišu u Europi.  Priznanje je dobio i Hrvatski Crveni križ, odnosno voditeljica Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Silvana Radovanović. I ta je brončana medalja priznanje Hrvatskom Crvenom križu za uspješan rad na području spašavanja ljudskih života.
 
Sudionicima sastanka predstavljen je i HCK priručnik „Zaštiti sebe, druge Jadran“ za pružanje prve pomoći na moru koji je dostupan na engleskom i njemačkom jeziku.