98 mališana prošlo program "Privikavanje na vodi"

28.11.2019.
„Privikavanje na vodu“ nova je aktivnost u sklopu programa „Sigurnost na vodi“ Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Hrvatskog Crvenog križa, a zamišljena je kao edukativno rekreacijska aktivnost kojoj su osnovni ciljevi, kod djece vrtićke dobi, pridonijeti sigurnosti u zajednici, utjecati na kvalitetu života, a u konačnici smanjiti stradavanje djece na vodi.



Ciljana skupina programa „Privikavanje na vodu“ su djeca završnih skupina vrtića u dobi od 6 godina, kojih u starijim odgojnim skupinama Dječjeg vrtića Tratinčica Koprivnica ima više od stotinu.

Aktivnost „Privikavanje na vodu“ provedena je na Bazenima Cerine od 4. studenog do 28. studenog 2019. godine.



Sveukupno 98 mališana uz stručnu pomoć kineziologa učilo je samostalno plutanje, održavanje na vodi uz pomoć rekvizita i bez rekvizita, dobivanje sigurnosti ulaska u bazen uz pomoć različitih igara, uranjanje glave u vodu, puhanje mjehurića te klizanje po vodi što je ustvari sve priprema za učenje plivanja.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i HCK upućuju posebnu zahvalu roditeljima koji su povjerili svoje „vrtićarce“ što je rezultiralo uspješnom realizacijom projekta na dobrobit cjelokupne zajednice.