45. Solidarnost na djelu: Ne dvoji, za drugoga izdvoji!

06.10.2017.
Ove godine Hrvatski Crveni križ zajedno sa svojim društvima provodi jubilarnu 45. Solidarnost na djelu. Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva koja su namijenjena za najsiromašnije građane Hrvatske.

Pod sloganom  „Ne dvoji, za drugoga izdvoji“, ova najveća akcija Hrvatskoga Crvenog križa bit će provedena 12. listopada diljem Hrvatske, a u većim gradovima prikupljanja donacija počet će i nekoliko dana ranije.

Financijska sredstva prikupljaju se putem novčanih bonova od pet i jedne kune te putem uplata na žiro račune društava Crvenog križa.

Materijalna dobra poput odjeće, obuće, hrane i higijene, prikupljaju se u društvima Crvenog križa te na drugim mjestima koje gradska društva organiziraju, a o čemu će obavijestiti građane.

Donacije se prikupljaju i u Kauflandu

Od 9. do 15. listopada u  Kauflandu će biti  postavljene košare Crvenog križa za prikupljanje prehrambenih artikala.

Volonteri Crvenog križa dijelit će letke sa popisom namirnica koje se prikupljaju.

Košare će se nalaziti u Kauflandovim trgovinama u sljedećim gradovima:  Bjelovar, Buje, Čakovec, Dugo Selo, Đakovo, Karlovac, Koprivnica, Kutina, Nova Gradiška, Osijek, Poreč, Požega, Pula, Rijeka, samobor, Sisak, Sinj, Slavonski Brod, Split, Trogir, Šibenik, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Varaždin, Vukovar, Zadar, Zagreb i Zaprešić.

Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije zaštitno lice kampanje

Ovogodišnju akciju Solidarnost na djelu prati i kampanja čije je zaštitno lice Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Tucak je vrlo rado pružio podršku ovoj tradicionalnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa jer i sam dobro razumije da je broj onih u Hrvatskoj kojima je potrebna pomoć, iznimno velik.

A da je to zaista tako pokazuje i podatak da je u prvih devet mjeseci ove godine HCK sa svojim društvima skrbio za oko 80 tisuća korisnika.

Hrvatski Crveni križ prikuplja i dijeli humanitarnu pomoć tijekom cijele godine, a akcija Solidarnost na djelu samo je jedna od akcija kojom se želi podsjetiti sve ljude dobre volje da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu onima kojima je to najpotrebnije.