25. Državno natjecanje mladih: U Ludbregu zasađeno stablo kao znak brige za okoliš

13.05.2024.
Na 25. Državnom natjecanju mladih u Ludbregu naglasak je stavljen i na zaštitu okoliša pa je u sklopu programa zasađeno i stablo kao simbol važnosti jačanja svijesti o klimatskim promjenama i odgovornosti svakoga pojedinca u brizi za okoliš.


 
Riječ je o stablu tužne vrbe koje su predstavnici Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja prevođeni predsjednicom Marinom Pinjagić Telak te predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje predvođeni ravnateljicom Darijom Kurtić , zasadili u dvorištu Osnovne škole Ludbreg.


 
Uz stablo je postavljena i pločica na kojoj piše 25. Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koja će poslužiti kao podsjetnik na dan kada su se u Ludbregu okupili mladi iz cijele Hrvatske kako bi pokazali svoja znanja i vještine u pružanju prve pomoći.


 
Po prvi puta stablo je zasađeno u sklopu prošlogodišnjeg Državnog natjecanja mladih kao dio službenog programa, a sad je to učinjeno i ove godine. Plan je učiniti to tradicionalnom aktivnošću kako bi što više jačala svijest javnosti o klimatskim promjenama.