23. Državno natjecanje mladih HCK: Pobjedu u Našicama odnijeli Zagrepčani!

13.05.2019.
Na 23. Državnom natjecanju mladih HCK koje je od 10. do 12. svibnja održano u Našicama, slavile su ekipe iz Zagreba. Naime, prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa OŠ Nikola Tesla (GDCK Zagreb), a u kategoriji mladih pobijedila je ekipa 5. gimnazije iz Zagreba (GDCK Zagreb).

Drugo mjesto u kategoriji podmlatka pripalo je OŠ Antuna Mihanovića (GDCK Osijek), a u kategoriji mladih Medicinskoj školi Osijek (GDCK Osijek). Treće mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa OŠ Marije Iline (GDCK Buje), a u kategoriji mladih ekipa iz srednje škole Markantuna de Dominisa (GDCK Rab).

Na natjecanju je sudjelovala 21 ekipa, odnosno 126 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Riječ je o osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji su pobijedili na školskim i međužupanijskim natjecanjima.

Ekipe su se posjetiteljima predstavile u petak navečer u prostoru OŠ Dore Pejačević Našice, a svaka ekipa prikazala je različite suvenire po kojima je njihovo mjesto poznato. Usto, ekipe su zapjevale i karaoke pa nije nedostajalo ni dobre zabave.

Natjecanje u Našicama završeno je u nedjelju drugim po redu natjecanjem realističnog prikaza ozljeda. U tom su natjecanju sudjelovale ekipe iz društava Crvenoga križa Donji Miholjac, Osijek, Pula, Sisak, Split i Zagreb.

Sve ekipe pokazale su zavidno znanje, ali na kraju su slavili Osječani koji su osvojili prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je ekipi GDCK Zagreb, a treće mjesto ekipi GDCK Donji Miholjac.

Uz natjecatelje i predstavnike društava Crvenog križa i Hrvatskog Crvenog križa, natjecanje mladih podržali su i predstavnici gradske i županijske vlasti, kao i predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

I ovogodišnje natjecanje mladih pokazalo je snagu i zajedništvo Hrvatskog Crvenog križa, ali i mlade ljude koji u svojemu životu njeguju humanost i brigu za druge. Podršku natjecanju pružili su Konzum plus, Dukat, Jamnica plus i Adriasnack.