Posudionica medicinskih pomagala

Medicinska i ortopedska pomagala ostaju nedostupna za mnoge osobe s tjelesnim invaliditetom, ili one kojima su potrebna radi ozljede ili bolesti. Dostupnost pomagala uvelike utječe na kvalitetu života osoba kojima su potrebna, ali i života njihovih najmilijih.
 
Posudionice ortopedskih i medicinskih pomagala Hrvatskog Crvenog križa omogućavaju besplatno posuđivanje medicinskih i ortopedskih pomagala. Namijenjene su osobama s trajnim invaliditetom: oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.


Ambasadorica projekta Sandra Paović, poznata hrvatska stolnotenisačica i paraolimpijska prvakinja
 
U Posudionicama se mogu posuditi invalidska kolica, hodalice, štake, sklopivi bolnički kreveti, antidekubitalni madraci, štapovi, toaletne stolice , stolac za kadu, stranice za krevet i slično.
 
Korisnici u pravilu pomagala posuđuju na duži vremenski period i vraćaju ih kada im više nisu potrebna.

Projekt Posudionica medicinskih pomagala možete podržati uplatom na žiroračun i odabirom tog specifičnog programa kao i donacijom pomagala u vama najbliže društvo Crvenog križa.