Bolnica bez bolnica

Hrvatski Crveni križ je početkom 2011. počeo provedbu projekta Bolnica Bezbolnica namijenjenog djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju. Dio je to međunarodnog projekta Smiling Hospital. U projekt su uključeni volonteri i zaposlenici Crvenog križa koji u suradnji s umjetnicima i zabavljačima provode glazbene, likovne, dramske i druge kreativne radionice.

Od samog početka u projekt su uključena gradska društva Crvenog križa Čakovec, Knin, Varaždin i Vinkovci. U projekt su se naknadno uključila i gradska društva Crvenog križa Krk, Novi Vinodolski, Pula, Slavonski Brod, Split, Vukovar i Zabok.

U dvije zagrebačke dječje bolnice (Dječjoj bolnici Srebrnjak i Klinici za dječje bolesti Zagreb) projekt provode volonteri i zaposlenici Hrvatskog Crvenog križa.

Ovakav kreativan način pomaganja u liječenju pokazao se kao pravi pogodak jer su mali bolesnici i sami u mogućnosti sudjelovati u radionicama uz pjesmu, ples te likovno izražavanje. Posebno veselje vlada kad im u goste dođe netko od poznatih pjevača, plesača ili sportaša.

Zahvaljujemo se svim izvođačima, volonterima i bolničkom osoblju koji svojom voljom i uloženim vremenom doprinose kvalitetnoj realizaciji projekta.