Podržite rad socijalnih samoposluga čije usluge koriste tisuće obitelji

26.01.2024.
Socijalne samoposluge koje djeluju u sustavu Crvenoga križa osiguravaju prehrambene artikle i higijenske potrepštine za gotovo 2.500 samaca i gotovo 3000 obitelji diljem Hrvatske. Ponuda socijalnih samoposluga ovisi o donacijama pravnih i fizičkih osoba koje često nisu dovoljne da bi se odgovorilo na sve potrebe ljudi koji se obraćaju Crvenom križu za pomoć. Upravo zato svi koji imaju potrebu humanitarno djelovati, mogu podržati rad socijalnih samoposluga na njima najbližim lokacijama.

Socijalnim samoposlugama uvijek dobro dođu svježe namirnice, ali i one osnove poput šećera, brašna i ulja.  Socijalne samoposluge djeluju u sklopu rada 19 gradskih društava Crvenog križa (OVDJE PROVJERITE O KOJIM MJESTIMA JE RIJEČ), a korisnicima osiguravaju okruženje u kojemu mogu samostalno razgledati i birati namirnice čime je zaštićeno njihovo dostojanstvo.
 
Socijalne samoposluge, namijenjene najpotrebitijim građanima Republike Hrvatske,  mjesta su gdje socijalno ugrožene obitelji i pojedinci mogu napuniti košarice prehrambenim proizvodima i higijenskim potrepštinama bez novčane naknade. Kriteriji za ostvarivanje prava korištenja socijalne samoposluge određuju se u suradnji s jedinicama lokalne i regionalne (područne) samouprave te nadležnim Centrom za socijalnu skrb.

 Svi oni koji mogu i žele pomoći novčanim ili materijalnim donacijama, mogu se obratiti najbližem društvu Crvenoga križa jer će tako dobiti najpreciznije informacije o potrebama socijalno ugroženih sugrađana. Dugotrajni proizvodi poput riže, soli, brašna, ulja, tjestenine i konzerva uvijek su dobrodošli. Jednako tako potrebni su i higijenski proizvodi, ponajviše prašak za rublje, toaletni papir i šamponi.

Donirati možete i putem OVE POVEZNICE, ali i putem barkoda: