Socijalna skrb

Humanitarni programi Hrvatskog Crvenog križa usmjereni su na prikupljanje i podjelu materijalnih i financijskih dobara namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama, s ciljem zadovoljavanja njihovih osnovnih životnih potreba.Osim toga, različitim socijalnim programima Hrvatski Crveni križ nastoji pružiti pomoć socijalno ugroženim osobama, kao i osobama u nepovoljnim osobnim ili obiteljskim okolnostima. Na taj način ostvaruje se podrška pojedincu i njegovoj obitelji što dovodi do promjena sa svrhom unapređenja kvalitete života i osnaživanja korisnika u samostalnom zadovoljavanju osnovnih životnih potreba kao i njihovog aktivnog uključivanja u društvo.


 

Vezane vijesti

Edukacija oblikovanja gline zagrebačkog Crvenog križa
12.03.2018.
Završio je osnovni tečaj manipulacije i oblikovanja gline za deset djelatnika Gradskog društva Crvenog križa Zagreb koji rade u Programu poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem.
Slavlje Dana žena: Darovi za starije osobe i darivateljice krvi
09.03.2018.
Predstavnice Crvenog križa otoka Hvara posjetile su osobe starije životne dobi okupljene u Dnevnom boravku Stari Grad u povodu Međunarodnog dana žena, a Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi i poklone za darivateljice.
 
#1priča: Mireku za sreću treba malo: „Drva imam, hrane imam i živ sam“
07.03.2018.
Mirek Vrbančić iz Grede nedaleko od Siska više od dva desetljeća živi sam, u teškoj materijalnoj situaciji, bez ijedne kune primanja.
Iznenađenje za dugogodišnje volonterke delničkog Crvenog križa
05.03.2018.
S obzirom na snježne uvjete na području gradskih društava Crvenog križa u Delnicama i Čabru, djelatnici Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije obišli su samačka domaćinstva na području općine Fužine.
Diljem Hrvatske Crveni križ pomaže starima, nemoćnima i siromašnima
27.02.2018.
Djelatnici i volonteri društava Crvenog križa i dalje revno pomažu stanovnicima ugroženima snijegom i niskim temperaturama