Opći uvjeti

Opći uvjeti korištenja

 

Tko je donator?

Donatori su sve fizičke i pravne osobe koji svojim novčanim uplatama, materijalnim donacijama ili uslugama podržavaju apele, akcije, aktivnosti i ciljeve Hrvatskog Crvenog križa, bez potražnje protuusluge, naknade ili protučinidbe. 
 

Kako i Vi možete donirati Hrvatskom Crvenom križu?

Obrazac za donacije na web stranici HCK

Obrazac za donacije se nalazi na sljedećoj poveznici.

Donirati možete popunjavanjem podataka u gore navedenom obrascu te obrascu rješenja za provedbu plaćanja e-Pay pružatelja usluga Globaldizajn d.o.o.

Na taj način će se odmah realizirati vaša jednokratna donacija sukladno podacima upisanima na stranici pružatelja usluga Globaldizajn d.o.o.
 

Donacije putem virmana ili internet bankarstva

Podatke za virmanske uplate odabranim programima, akcijama i apelima možete dobiti ispunjavanjem ovog obrasca te odabirom opcije "Virmanom / Internet bankarstvo".

Ukoliko općenito želite podržati rad i aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa, možete donirati koristeći sljedeće podatke:

 

IBAN: HR692340009151155551

Za uplate iz inozemstva

SWIFT:PBZGHR2X

 

Kasice Hrvatskog Crvenog križa

Novčana sredstva moguće je donirati i u kasice Hrvatskog Crvenog križa. Kasice Hrvatskog Crvenog križa smještene su u poslovnicama partnera Hrvatskog Crvenog križa: FINE, Zagrebačke banke, Privredne banke, Hrvatske poštanske banke, Banke kovanica d.d. i Partner banke d.d.

Donacije trajnim nalogom

Donacije trajnim nalogom trenutno možete ostvariti isključivo ugovaranjem trajnog naloga u vlastitoj banci.
 

2D Barkod

Donirati možete i putem 2D barkoda – potrebno ga je samo skenirati koristeći aplikaciju za mobilno bankarstvo, upisati iznos i potvrditi plaćanje.

Svaki 2D barkod je vezan za jednu svrhu, koja je navedena u opisu plaćanja, a razlikuje se od drugih i jedinstvenim pozivom na broj.

Svaki apel ili mali program imaju svoje jedinstvene 2D barkodove.
 

E-mail

Ukoliko niti jedan od ponuđenih načina nije prikladan za vašu donaciju ili imate upit u vezi eventualne donacije, slobodno nas kontaktirajte na donacije@hck.hr.
 

Donatorski telefon

Donatorski telefon dostupan je 24 sata dnevno tijekom cijele godine i pozivom na njega doniraju se novčana sredstva za programe Crvenog križa. Prema potrebi donatorski telefon se aktivira za apele i akcije pomoći stradalima u elementarnim nepogodama i nesrećama u zemlji i svijetu. 

Pozivom na telefon 090 9011 možete podržati apel za koji se trenutno taj broj koristi. Cijena poziva je 6,25 kn po pozivu, PDV uključen.
(Operator: Moj telekom d.o.o., Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, MB 02497913, tel. 01/3659-058)


 

Mogućnosti plaćanja putem web stranice


Sve donacije koje možete ostvariti na stranici Hrvatskog Crvenog križa su jednokratne. Jedini trenutno dostupan način za ugovaranje višekratnih ili ponavljajućih donacija Hrvatskom Crvenom križu je ugovaranjem trajnog naloga u svojoj banci.
 

Kreditne kartice

Ukoliko donirate Hrvatskom Crvenom križu putem naše web stranice koristeći kreditne kartice, koristite ePay – napredni sustav tvrtke Globaldizajn d.o.o. za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
Podatke o Vašoj kreditnoj kartici Hrvatski Crveni križ niti čuva niti obrađuje.
Prihvaćamo sljedeće kreditne kartice:
      
 

Kriptovalute

Ukoliko donirate Hrvatskom Crvenom križu putem naše web stranice koristeći kriptovalute, uplate procesuira platforma Paycek tvrtke Electrocoin d.o.o.


 

Mali programi

Malim programima nazivamo programe koje Hrvatski Crveni križ provodi cijelu godinu, a za koje prikupljamo sredstva i putem donacija.

Ukoliko podržite neki od "Malih programa", sredstva koja ste donirali se troše namjenski za potrebe provedbe "Malog programa" koji ste svojom donacijom podržali.

 

Apeli

Prikupljanje humanitarne pomoći u slučajevima izvanrednih situacija pokreće se upućivanjem poziva za pomoć – apela za prikupljanje pomoći za ugroženo i stradalo stanovništvo. Apel se može odnositi na prikupljanje humanitarne pomoći za ugroženo ili stradalo stanovništvo u Republici Hrvatskoj ili na prikupljanje humanitarne pomoći za ugroženo ili stradalo stanovništvo u inozemstvu.

Apelom se humanitarna pomoć prikuplja u obliku materijalnih dobara i financijskih sredstava, što ovisi o vrsti krizne situacije i uočenim potrebama.

Sredstva prikupljena za apel se koriste namjenski za svrhu navedenu u apelu.

 

Gdje možete pronaći sve potrebne informacije?

Sve informacije vezane uz donacije, akcije, programe i aktualna događanja u društvima Hrvatskog Crvenog križa, kao i one vezane za sam rad Hrvatskog Crvenog križa, možete pronaći na našoj web stranici ili na našim društvenim mrežama:
Facebook: Hrvatski Crveni križ/Croatian Red Cross
Instagram: @hrvatski_crveni_kriz 
Twitter: @crvenikriz_hr
Viber: Hrvatski Crveni križ
Youtube: Croatian Red Cross Hrvatski Crveni kriz 
 
Putem e-maila sluzbenik-za-zop@hck.hr možete javiti i informaciju o promjeni svojih osobnih podataka.