Hrvatski Crveni križ na na INFO GAME JOB 2023: Sjajno okupljanje ljubitelja gaminga i inovacija u Novskoj

01.12.2023.

 Danas se u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2 u Novskoj odvija značajan događaj posvećen svijetu gaminga - INFO GAME JOB 2023. Organiziran od strane Hrvatske udruge proizvođača videoigara (HU-IZ-VI), ovaj događaj okuplja domaće start-up tvrtke te predstavlja pravu poslasticu za ljubitelje videoigara i inovacija.
 
Jedan od istaknutih sudionika na događaju je Hrvatski Crveni Križ (HCK), koji će predstaviti svoju edukativnu igricu pod nazivom "Planet dobrih djela". Cilj ove inovativne igre je educirati igrače o humanitarnim vrijednostima te ih potaknuti na aktivno sudjelovanje u različitim dobrotvornim akcijama.

 
HCK je u sklopu svog redovitog programa, usmjerenog na smanjenje negativnih posljedica klimatskih promjena te djelovanja i pripreme za krizne situacije, razvio mobilnu igricu "Planet dobrih djela" za Android i iOS mobilne telefone namijenjenu djeci i mladima. Igrica stavlja igrače u ulogu volontera Crvenog Križa te podiže svijest o važnosti aktivne participacije i doprinosa pojedinca u zajednici, posebice u kriznim situacijama.
 
U igrici, djeca se susreću s likovima iz edukativnih slikovnica Hrvatskog Crvenog Križa, "Drvo dobrih djela" i "Žabac i izgubljeni dom". Igra problematizira tri tipične situacije u koje se uključuju volonteri, potičući djecu na razumijevanje humanitarnih akcija: slaganje paketa humanitarne pomoći, punjenje vreća pijeskom radi obrane od poplava te razvrstavanje otpada.

 
Posjetitelji INFO GAME JOB 2023 imaju priliku isprobati ovu edukativnu igru, zajedno s još dvije igre predstavljene na događaju. 
 
Ovaj događaj nije samo prilika za zabavu, već i za umrežavanje i razmjenu iskustava među stručnjacima, developerima te zaljubljenicima u gaming.