I Crveni križ sudjelovao u Okučanima na obilježavanju VRO Bljesak

02.05.2024.
I ove godine Hrvatski Crveni križ i Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod sudjelovali su u obilježavanju 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak. U Okučanima su prisutnima predstavljene aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa, a više od 300 posjetitelja  iskoristilo je priliku za mjerenje razine šećera u krvi, kao i za mjerenje krvnog tlaka.  



Program u Okučanima započeo je uz budnicu Orkestra Oružanih snaga RH, polaganje vijenaca i ruža na spomen-obilježje Kocke vedrine, a na središnjoj svečanosti okupljeni su se prisjetili svih poginulih branitelja.



Program je uveličan i preletom Rafala u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije Bljesak. Program je nastavljen misom zadušnicom za sve poginule hrvatske branitelje te civilne žrtve u crkvi Sv. Vida, a predvodio ju je monsinjor Antun Škvorčević.



Nakon svete mise, predstavnici Vlade RH predvođeni premijerom Andrejem Plenkovićem obišli su sve sudionike taktičko-tehničkog zbora, uključujući i lokaciju Hrvatskog Crvenog križa. Predstavljene su im aktivnosti Crvenoga križa koje su i u Okučanima izazvale veliko zanimanje svih građana i brojnih posjetitelja.