25. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa bit će održano u Ludbregu

10.05.2024.
Sutra će u Ludbregu biti održano jubilarno 25. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Na natjecanju će sudjelovati 20 najboljih ekipa, odnosno 120 natjecatelja, iz cijele Republike Hrvatske. Riječ je o ekipama koje su pobijedile na dosadašnjim razinama natjecanja (gradskim i županijskim), a na kojima je sudjelovalo više od 2700 učenica i učenika.
 
Natjecatelji će u Ludbregu pokazati svoja znanja i vještine pružanja prve pomoći te poznavanje Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava, ljudskih prava i prava djeteta. Svi sudionici natječu  se u dvije kategorije -  pomladak (učenice i učenici osnovnih škola) i mladi (učenice i učenici srednjih škola), a svaka ekipa broji šest članova.
 
Atraktivna radilišta na kojima će natjecatelji pokazati svoja znanja i vještine pružanja prve pomoći, simuliraju stvarne životne situacije. U sklopu unaprijed pripremljenih scenarija i realistično prikazanih ozljeda, sudionici natjecanja pokazat će kako i koliko znaju praktično primijeniti sve što su dosad naučili.
 
Naime, naglasak ovog natjecanja je stjecanje znanja koje će natjecatelji nositi sa sobom kroz cijeli život, a Hrvatski Crveni križ kontinuiranom edukacijom od malih nogu nastoji osposobiti što veći broj građana za pružanje prve pomoći u svim situacijama nastanka ozljeda i naglo nastupajućih bolesti. Poticanjem svakog pojedinca na pomoć i samopomoć, Hrvatski Crveni križ pomaže u izgradnji sigurnijih i zdravijih zajednica.
 
25. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa započinje u subotu, 11. svibnja u 11 sati na Trgu Svetog trojstva 42, Ludbreg.