Hrvatski Crveni križ i Coca-Cola Adria pripremili poklone za 2.500 djece u Hrvatskoj

18.12.2023.
U sklopu projekta „Za djetinjstvo s osmijehom“ Hrvatski Crveni križ osigurao je poklone za 2.500 djece koja žive u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti u partnerstvu s tvrtkom Coca-Cola Adria koja je poduprla  projekt s 50.000 eura. Poklon paketi, koje su danas pakirali zaposlenici Hrvatskog Crvenog križa i tvrtke Coca-Cola Adria, bit će podijeljeni djeci koja žive na područjima Sisačko-moslavačke, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije, a sadrže, između ostaloga, slikovnice, bočice za vodu, dekice i slatkiše.


 
Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, naglasio je kako je ovaj višegodišnji projekt usmjeren na najsiromašnija područja, koja još uvijek osjećaju i posljedice potresa (Sisačko-moslavačka županija) i razornog nevremena (Vukovarsko-srijemska županija), kao i one dijelove Zagrebačke županije, čiji stanovnici na pojedinim područjima također i dalje žive s posljedicama potresa iz 2020. godine. „Pred nama su blagdani i ovo je idealno vrijeme da svatko od nas uljepša dane onima manje sretnima. Mene veseli što su Coca - Cola Adria i Hrvatski Crveni križ još jednom udružili snage kako bi stavili osmijeh na lice najmlađima. Pozivam sve ljude dobre volje da u ovo predblagdansko vrijeme naprave nešto za druge jer će to i njima razgaliti srce“, poručio je Markt.


 
 „U vrijeme kada se radost dijeli, Coca-Cola Adria nastavlja sa svojom podrškom zajednicama u kojima djelujemo. Potpora Hrvatskom Crvenom križu za projekt „Za djetinjstvo s osmijehom“ predstavlja našu posvećenost stvaranju svjetlije budućnosti za najranjivije - djecu koja su suočena s izazovima i teškoćama siromaštva. U ovom blagdanskom razdoblju, želimo podijeliti ne samo poklone već i nadu, radost i osmijeh s mališanima. Neka ovo vrijeme bude podsjetnik da je empatija pokretač promjena i da svatko od nas, kroz svoje djelovanje, može oblikovati svijet oko sebe. Pozivamo sve da, u ovom vremenu darivanja, pronađu način kako uljepšati dane drugima jer je svaki čin dobrote temelj za bolju budućnost koju gradimo zajedno - istaknuo je Gjorgji Hristov, glavni direktor Coca-Cola Adria.



Cilj projekta „Za djetinjstvo s osmijehom“ je osigurati djeci ne samo osnovne životne potrepštine, već i pružiti dodatne sadržaje, obogaćujući tako njihovo odrastanje kroz financiranje raznih edukativnih, kulturnih i drugih aktivnosti. Svi koji žele podržati ovaj projekt kako bi se osigurali pokloni poput školskog pribora, higijenskih potrepština, knjiga, slikovnica i igračaka mogu to učiniti donacijom putem službenih stranica Hrvatskog Crvenog križa.