Božićni darovi za stradalu djecu s područja pogođenog potresom

19.12.2021.
Hrvatski Crveni križ u Sisku je započeo podjelu 800 božićnih darova za mališane čije su obitelji stradale u potresu i djecu iz socijalno ugroženih obitelji s područja Sisačko-moslavačke županije.



Podjela darova učenicima nižih razreda osnovnih škola, počela je u sisačkoj Osnovnoj školi "Braća Ribar", za djecu sa sisačkog područja. Tijekom ovoga tjedna podjela se nastavlja u Petrinji, Glini i Hrvatskoj Kostajnici.



Početku akcije bio je nazočan i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt koji je rekao kako su ova djeca kroz proteklih godinu dana proživjela traume i ova je akcija simboličan čin da im se pokaže da nisu zaboravljena.



„Želimo da djeca znaju da smo uz njih. Trudimo se da im kroz pažnju, koju im pružamo, olakšamo ovo teško razdoblje i na neki način označimo da dolazi bolje razdoblje. Želimo da taj optimizam uoči blagdana prenesu i u svoje obitelji“, rekao je Markt.



U suradnji s donatorima, Hrvatski Crveni križ za djecu je pripremio darove sa slatkišima, slikovnicama, dekicama i igračkama. Uz veliko veselje, uručenje darova je popraćeno i prigodnim druženjem mališana.