U Splitu održan tečaj za osposobljavanje članova interventnog tima Crvenog križa za djelovanje u poplavljenim područjima

18.03.2024.
Služba spašavanja života na vodi i ekološke zašite priobalja Hrvatskog Crvenog križa u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Split, organizirala je tečaj za osposobljavanje članova interventnog tima Crvenog križa za djelovanje u poplavljenim područjima.


 
Na dvodnevnom tečaju sudjelovao je 14 članova Interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Split. Tečajem su bile obuhvaćene slijedeće teme: morfologija i hidrologija rijeka, opasnosti i rizici tekuće vode, dinamika vodenog toka, pravila komunikacije i karakteristike specijalističke opreme za spašavanje.


 
Praktični dio tečaja koji je održan je na rijeci Jadro, bio je izuzetno je zahtijevan i dinamičan. Članovi interventnog tima DHCK Split uspješno su usvojili nova znanja i vještine o uzlovima, specijalističkoj opremi te djelovanju u vodenom okruženju kako individualno tako i timski. 


 
Tečaj su proveli iskusni instruktori spašavanja na vodi u otežanim uvjetima Sebastijan Labinjan i Krunoslav Špajdl.


 
U cilju podizanja razine spremnosti Operativnih snaga Hrvatskog Crvenog križa u kriznim situacijama nastaviti ćemo sa osposobljavanjem članova Interventnih timova društava Crvenog križa za djelovanje na poplavljenim područjima.