U prostorijama Hrvatskog Crvenog križa održan tečaj realističnog prikaza ozljeda za instruktore

05.02.2024.

U prostoru Edukacijskog centra Hrvatskog Crvenog križa 3. i 4. veljače 2024. godine održan je Tečaj za instruktore realističnog prikaza ozljeda. 


Tečaju je prisustvovalo 17 sudionika, djelatnika i volontera županijskih i gradskih društava Crvenog križa.



Svrha edukacije bila je usavršavanje postojećih znanja i vještina te upoznavanje sa novostima i dostignućima iz tog područja, kao i priprema za nadolazeća natjecanja mladih iz prve pomoći.
Teorijski dio tečaja uključivao je upoznavanje s organizacijom i provedbom natjecanja na svim razinama, upoznavanje s materijalima, mehanizme nastanka ozljeda, metodiku prenošenja znanja, te komunikacijske vještine.
Praktični dio tečaja odnosio se na izrađivanje smjesa za realistički prikaz ozljeda, izradu amputiranih dijelova tijela, rana i ozljeda korištenjem različitih materijala poput alginata, vazelina, gipsa i drugog.


Održan je i okrugli stol na temu "Realistični prikaz ozljeda u okviru rada Hrvatskog Crvenog križa".

Po završenoj edukaciji polaznici tečaja mogu samostalno provoditi tečajeve iz realističnog prikaza ozljeda na svom području djelovanja. Stečena znanja i vještine iz realističnog prikaza ozljeda upotrebljavati će na nadolazećim natjecanjima mladih iz prve pomoći.