U Orahovici održana treća edukativna radionica u sklopu Strategije uspješnosti dobrovoljnog davalaštva krvi

02.03.2024.
Ciklus edukativnih radionica pod nazivom „Strategija uspješnosti dobrovoljnog davalaštva krvi“ nastavljen je u Orahovici. Na trećoj po redu edukativnoj radionici okupili su se predstavnici društava Crvenoga križa s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije.



Radionice su dio Nacionalne kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi  koja uključuje suradnju Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Ministarstva zdravstva, Hrvatske radiotelevizije i društava Crvenog križa.

Cilj radionica je povećanja odaziva na akcije dobrovoljnog davanja krvi, posebice mladih osoba i žena, čiji je udio u davalaštvu krvi ispod željene razine. Svrha radionica je i razmjena ideja i mogućnosti unaprjeđenja poslovnih procesa, kao i povećanja broja prikupljenih doza krvi na razini cijele Hrvatske.



Sudionici edukacije u Orahovici pokazali su veliko zanimanje za teme koje obuhvaćaju organizaciju i provedbu akcija dobrovoljnog davanja krvi, prikupljanje i obradu podataka, načine oglašavanja te komunikaciju kao strateške sastavnice za sve koji sudjeluju i provode dobrovoljno davalaštvo krvi.



Iduća edukativna radionica bit će održana u Rijeci.