Strategija uspješnosti dobrovoljnog davalaštva krvi: Nova edukativna radionica održana u Rijeci

07.03.2024.
Predstavnici društava Crvenoga križa s područja Primorsko - goranske, Istarske i Ličko - senjske županije okupili su se danas u Rijeci na edukativnoj radionici koja se održava u sklopu projekta  „Strategija uspješnosti dobrovoljnog davalaštva krvi“ nastavljen je danas u Koprivnici. Sudionici edukacije su zaposlenici društava Crvenoga križa koji se bave darivanjem krvi i čija znanja i vještine zasigurno mogu pridonijeti razvoju darivanja krvi u Hrvatskoj, kao i održavanju samodostatnosti.



Predavanja kojima je cilj promocija davalaštva krvi u Republici Hrvatskoj, održale su predstavnice Hrvatskog Crvenog križa i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu. Okupljene je na samome početku pozdravio predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić koji je istaknuo kako svi moramo zajedničko djelovati s jednim ciljem - održavanje samodostatnosti.



I na ovoj radionici razgovaralo se o provedbi akcija dobrovoljnog davanja krvi, prikupljanju i obradi podataka, načinima oglašavanja te komunikaciji kao strateškoj sastavnici za sve koji sudjeluju i provode dobrovoljno  davalaštvo krvi.



Cilj radionica je povećanja odaziva na akcije dobrovoljnog davanja krvi, posebice mladih osoba i žena, čiji je udio u davalaštvu krvi ispod željene razine. Svrha radionica je i razmjena ideja i mogućnosti unaprjeđenja poslovnih procesa , kao i povećanja broja prikupljenih doza krvi na razini cijele Hrvatske.



Radionice su dio Nacionalne kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi  koja uključuje suradnju Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Ministarstva zdravstva, Hrvatske radiotelevizije i društava Crvenog križa.

Idućega tjedna edukativna radionica bit će održana Splitu.