Psihološka prva pomoć u integraciji djece izbjeglica

29.02.2024.
Psihološka prva pomoć u integraciji djece izbjeglica je tema edukacije za odgojno obrazovne djelatnike, koje Hrvatski Crveni križ nastavlja provoditi u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Edukacije su održane uživo 21. veljače u Zaboku i 22. veljače u Zagrebu za više od 60 odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u školama i vrtićima na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko - zagorske županije.



Kao i tijekom edukacija na daljinu, sudionici su radili na temama stresa djece izbjeglica s naglaskom na raseljenu djecu iz Ukrajine, kako im pružiti podršku školskom, odnosno vrtićkom kontekstu te kako brinuti o sebi da bismo adekvatno brinuli o drugima. Osim navedenog, sudionici su imali priliku podijeliti vlastita iskustva u radu s djecom izbjeglicama, koje metode i aktivnosti su koristili u radu s njima te na taj način pružiti podršku svojim vršnjacima.



Edukacije se provode u okviru projekta EU4HEALTH Pružanje kvalitetne i pravovremene psihološke prve pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine, a sljedeća edukacija je planirana za škole u Sisku za odgojne obrazovne djelatnike s područja Karlovačke i Sisačko - moslavačke županije.
 
Sadržaj ovog članka je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa i ne odražava nužno viđenja Europske Unije.