Proslava humanosti u Lipiku: Djeca učila i poboljšavala plivačke vještine

06.05.2024.
U Lipiku je danas započelo obilježavanje Svjetskoga dana Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca te Tjedna Crvenoga križa u Republici Hrvatskoj. Cjelodnevni program započeo je događanjem pod nazivom „Tko pliva ne tone“.


 
Riječ je o događanju za djecu u sklopu kojega su mališani imali prilike usvojiti i poboljšati plivačke vještine. Brojne aktivnosti na vodi oduševile su mališane koji su uživajući kroz igru učili o važnosti odgovornog ponašanja u vodi, ali i uz vodu.


 
Nakon navikavanja na vodu, mališani su učili kako plutati, ali i kako se kretati kroz vodu. Osobito su ih razveselile vježbe disanja i ronjenja. Djeca su pokazala zavidne razine znanja i vještina u vodi.


 
Znanje plivanja za suvremenog čovjeka predstavlja ne samo direktan doprinos borbi protiv utapanja, nego i kvaliteti života.


 
Hrvatski Crveni križ potiče uključivanje zajednice i građana u programe sigurnosti na vodi kako bi se izgradilo zajedničko razumijevanje opasnosti i preventivnih strategija za aktivnosti u vodi, na vodi ili blizu vode.



Događanje u Lipiku bila je još jedna prilika za skretanje pozornosti na važnost prevencije i odgovornog ponašanja, osobito kod najmlađih.



Hrvatski Crveni križ darovao je slikovnice djeci koja su sudjelovala u događanju.