Održana 2. sjednica 4. saziva Skupštine mladih Hrvatskog Crvenog križa

18.03.2024.
Od 15. do 17. ožujka 2024. godine u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek koji se nalazi u Orahovici održana je 2. sjednica 4. saziva Skupštine mladih Hrvatskog Crvenog križa.





Izvršni predsjednik, Robert Markt i predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, prim. Josip Jelić, dr. med. tom su prilikom mladima Hrvatskog Crvenog križa iskazali podršku, čestitali im na ostvarenim postignućima u 2023. godini i poželjeli uspješan nastavak rada u 2024. godini.

Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, prim. Josip Jelić, dr. med. naglasilo je važnost mladih i njihovu ulogu u provedbi programa Hrvatskog Crvenog križa, ali i u razvoju novih i inovativnih aktivnosti i projekata. Kao potvrdu stvarnoj važnosti koju mladi imaju, najavio je kako će mladi Hrvatskog Crvenog križa dobiti pravo na članove s pravom glasa u najvišim tijelima upravljanja i odlučivanja Hrvatskog Crvenog križa i to dva člana u Skupštini Hrvatskog Crvenog križa te jednog člana u Glavnom Odboru Hrvatskog Crvenog križa.





Kroz tri aktivna radna dana, mladi su imali priliku razgovarati o poteškoćama u radu na svojem lokalnom području i mogućim rješenjima te podijeliti i čuti primjere dobrih praksi, ali i sudjelovati u nizu edukativnih radionica kako bi se osnažili za daljnji nastavak rada pri njihovim društvima Crvenog križa. Neke od tema koje su prošli bile su predstavljanje novih programa Hrvatskog Crvenog križa, edukacije na temu mentalnog zdravlja, nasilja u partnerskim vezama te negativnih posljedica društvenih mreža kod mladih i na radionici Agencije za mobilnost o Aktivnosti uključivanja u okviru inicijative DiscoverEU.





Također, već tradicionalno, mladi su poslali poruku o važnosti podizanja svijesti o prilagodbi i odgovoru na negativne posljedice klimatskih promjena te su u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek simbolično posadili još jedno u nizu stabala kojima mladi Hrvatskog Crvenog križa obogate prostor i nakon svog odlaska.