Nacionalni odbor za razvoj volonterstva u Hrvatskom Crvenom križu

08.12.2023.

Dana 7. prosinca 2023. godine, u Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa, održana je sjednica Nacionalnog odbora. Članovi Nacionalnog odbora jučer su imali važan zadatak - odabir kandidata i kandidatkinja Državne nagrade za volontiranje u 2023. godini nastavno na Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za volontiranje u 2023. godini Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.




Državna nagrada za volontiranje je najviše priznanje u Republici Hrvatskoj koje se dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i druge volonterske aktivnosti koja se dodjeljuje se u sljedećim kategorijama:
  • volonter/volonterka
  • koordinator/koordinatorica volontera
  • organizator volontiranja
Sjednica je završila podjelom Zahvalnica za sudjelovanje i aktivan doprinos radu 7. saziva Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, kako bi se simbolično, povodom Međunarodnog dana volontera, zahvalilo i onima koji doprinose razvoju volonterstva Republici Hrvatskog.



Nakon održane sjednice, Nacionalni odbor za razvoj volonterstva obišao je izložbu „Put humanosti“ posvećenu hrvatskoj volonterki Crvenog križa Štefaniji Papailiopulos, dobitnici prestižne nagrade Međunarodnog odbora Crvenog križa „Florence Nightingale“.