Na svečanoj skupštini DDK Vodice sudjelovao i dr. Josip Jelić: "Osjećam se ponosno i zahvalno"

23.02.2024.
Više od 150 članova i brojni gosti sudjelovali su sinoć na svečanoj sjednici Skupštine Kluba dragovoljnih davatelja krvi Vodice. Tijekom prošle godine 293 člana kluba darovalo je 568 doza krvi.

Na skupštini su osim predsjednice DDK Vodice Sanje Radin Mačukat, Marijane Biluš, ravnateljice GDCK Vodice i Luke Lipića, predsjednika GDCK Vodice sudjelovali i župan Marko Jelić, njegova zamjenica Iris Ukić Kotarac, gradonačelnik Vodica Antu Cukrova, predsjednik Gradskog vijeća Marko Mačukat, župnik don Franjo Glasnović i predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Josip Jelić.

„Omjer darivatelja krvi u odnosu na broj stanovnika u Vodicama je primjer koji bi mnogi trebali slijediti. Važnost ovog čina postaje još jasnija kada se prisjetimo da su životi moje majke i supruge spašeni zahvaljujući darovanoj krvi. To je nešto što nikad ne smijemo zaboraviti“, rekao je župan Jelić istaknuvši kako je vodički klub primjer izvrsnosti u promicanju kulture darivanja krvi.

Dr. Josip Jelić još je jednom naglasio važnost darivanja krvi: „Sretan sam kad vidim ovakvu zajednicu darivatelja krvi kao u Vodicama. To su istinski heroji našega društva. Osjećam se iznimno ponosno i zahvalno.“

Izvor: Šibenski portal