"Kutić humanosti" provodi se i u Pločama

11.01.2024.
Projekt Hrvatskog Crvenog križa „Kutić humanosti“ provodi se i na jugu Hrvatske, među ostalim i u Pločama. Mješovita skupina "Lađari" područnog objekta Komin-Dječjeg vrtića  Ploče, projekt namijenjen najmlađima provodi od listopada prošle godine.


 
U skupinu je uključeno 12 djece u dobi od 3 do 6 godina. Dosad su proveli brojne aktivnosti: Solidarnost na djelu, Dobar kao kruh, Međunarodni dan tolerancije te obrade slikovnica na teme empatije, pomaganja, tolerancije, humanosti i volontiranja.       
 
 „Kutić humanosti“ Hrvatski Crveni križ nastavit će provoditi i u ovoj godini. Cilj je odgojiti djecu  predškolske dobi i širiti humanitarne ideje u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima, ljudskim pravima i pravima djece.



Želja je pripremiti najmlađe za život u multikulturalnom okruženju te ih se od najranije životne dobi potiče na aktivno i odgovorno sudjelovanje u demokratskom razvoju društva.



Dječji vrtići implementiraju aktivnosti za stotine djece poput kreativnih radionica, dramatizacije slikovnica, prikupljanja humanitarne pomoći, edukacije prve pomoći i kreiranje motivirajućih poruka.