I Hrvatski Crveni križ sudjelovao na Uskrsnom sajmu u Kutini

27.03.2024.
Hrvatski Crveni križ i ove godine sudjelovao je na tradicionalnom Uskrsnom sajmu koji se održava na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana u Kutini. Riječ je o nastavku suradnje s Gradom, odnosno Koordinacijskim odborom - Kutina Grad prijatelj djece.



Toj su manifestaciji prethodile višetjedne aktivnosti u sklopu kreativne radionice korisnika i djelatnika Hrvatskog Crvenog križa u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini. Kroz radionice izrađeni su brojni kreativni radovi s Uskrsnim motivima, a isti su podijeljeni građanima Kutine putem izložbenog štanda.



Radost i veselje iz male kreativne radionice Prihvatilišta korisnici su  dijelili s građanima, te su imali priliku upoznati se sa svim posjetiteljima i poželjeti im sretan Uskrs. Predstavnici Grada Kutine i Hrvatskog Crvenog križa dogovorili su skori nastavak suradnje jer se ista pokazuje kao izrazito dobar primjer u lokalnoj zajednici.



Hrvatski Crveni križ u prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Pružanje psihosocijalne podrške i usluga tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije i Državnog proračuna Republike Hrvatske.